Etsi
  • Eko Eko

Mitä tarkoittavat Ecodesign ja EU-ympäristömerkki?

Päivitetty: 14. helmi 2020

Mitä tarkoittavat Ecodesign ja EU-ympäristömerkki?


Meidän tuotepakkauksissa on useita merkintöjä, jotka kertovat tuotteiden ympäristöystävällisyydestä, mutta mitä nämä lätkät oikein tarkoittavat? Tässä postauksessa kerron, millä perusteella nämä merkit takaavat Eko Eko Shopin pesu- ja puhdistusaineiden olevan ekologisia ja turvallisia käyttää.


Ecodesign eli Ekosuunniteltu


Ecodesign- eli Ekosuunniteltu-merkintä tarkoittaa, että tuotteen suunnittelussa ja valmistuksessa on otettu huomioon koko sen elinkaari, joka on itse asiassa ekologisen suunnittelun perusta. Perinteisesti yritykset miettivät tuotteen vaikutuksia ympäristöön vain valmistuksen osalta, mutta ekosuunniteltu tuote vähentää ympäristön kuormitusta raaka-aineista ja käytöstä aina tuotteen hävittämiseen asti, koko sen eliniän ajan.

Ecodesign-tuotteet noudattavat ISO 14006-standardia, joka varmistaa sen, että lupauksiin tuotteen turvallisuudesta ja ekologisuudesta suunnittelun, valmistuksen, käyttämisen ja hävittämisen osalta voit varmasti luottaa.


EU Ecolabel eli EU-ympäristömerkki


EU-ympäristömerkki on puolueeton tae siitä, että tuote on ympäristöystävällinen, turvallinen ja laadukas. Se ohjaa kuluttajia ja yrityksiä kuluttamaan vastuullisesti ja ympäristön huomioiden.

Puolueettomien asiantuntijatyöryhmien laatimat kriteerit Euroopan ympäristömerkin saamiselle ovat mm. energiankulutus, päästöt, jätteet, kestävä metsänhoito ja maaperän pilaantuminen. Arvioissa huomioidaan uusin teknologinen kehitys ja ne perustuvat tieteelliseen näyttöön.

EU-ympäristömerkki on ISO 14024 -standardin mukainen tyypin I ympäristömerkki.


#communitygardens #innercitygardens #greeninitiatives #Environment

81 katselukertaa0 kommenttia